Awale kule nyobe bubur kacang niku saat icip neng pecil. Kebetulan pecel kule gah doyan, dados tiap mamang bubur niku lewat, ibune langsung numbasaken neng baskom dewek. Mungken dipune mamang bubur boten nenggeni mangkok, mbokan kesuwen. Maklum ngedulang bocah alit. Kadang ngejaluke mah boten kenang ore, malah sampe nanges-nanges ore kesusul. Tapi barang sampun ditumbasaken mah cuman gelem sepuluk rong puluk doang.
Kerane rayat kule mah boten sepire doyan neng bubur kacang niku, dados lamun pecil dahar bubur boten telas, kule saos seng sering ngentekaken. Pikir kule mah sayang, soale kadang ngegeletak saos neng duhur meje, sampe tirubung semut abang malah.
Gare-gare tukang "ngepor" derebe pecil nikulah kule dados hobi lan langganan bubur kacang niku. Setiap mamang lewat atawe mireng mangkok muni "ting ting ting ting ...", kule gah boten ketinggalan tumbas. Kadang tumbas dewek, kadang mah pesen neng rayat. Malah seniki rayat kule sampun ngartos, senajan kulane boten wenten gah, niku bubur sampun tisiapaken neng meje.
Nape seh kelebihanane tumbas bubur neng mamang niku?
Langsung saos kule jawab. Sios, murah. Malah murahe keduli. Pas bener kangge wong cilik neng kampung. Cuman sewu perak sampun antuk bubur kacang ijo semangkok. Cobe bandingaken karo tempat lian. Kule pernah mampir neng kedai (nape bebasane ye?) bubur kacang ijo khas MADURA. Pinten hargane? Wenten seng telungewu, patangewu, sampe limangewu. Padahal mah cuman wenten tambahan roti tawar saupit doang.
Lan semongko sampun murahe, tumbas bubur neng mamang niku mah maler bangket nego (bebasane nape ye?). Biasane bocah alit-alit mah tumbase cuman setengah mangkok saos, termasuk pecil kule. Dados kelawan duit GOPE (cepe bocah senikimah), atawe limangatus perak, sampun bangket ngebubur.
Kekalie, meriah. Meriah seng kule maksud dipuniku tidemeni katah uwong. Artine, seng barang bocah alit, perawan, bujangan, penganten baru, penganten sunat, sampe nyai-nyai pade marek neng mamang bubur niku.
Kapeng telune, berkualitas (bagus mungkin bebasane, ngge boten!?). Mungkin para ahli gizi sampun boten ragu male sereng kacang ijo. Kurang lebihe menurut ilmu Biologi, mengandung protein kangge pembentukan tulang lan jaringan-jaringan neng jeruh weteng. Malah katah karyawan atawe pegawai kantoran gah sesampune mencak-mencak, pepelayon, senam, atawe olahraga (bebasane?) seng tidahar niku bubur kacang ijo. Mamang bubur niku kayane uning hal niku, mangkane ngatur neng gerobaganane gah teger lan resik. Enak titingali nempataken santen, bubur kacang ijo, lan ketan irenge. Pokone mah, cepe wong senikine mah teger saos.
Lan kepapate, uwonge sopan lan murah senyum. Sopan dalam arti ngenggo tatakrame. Pernah kule tumbas dewek, saat nyerahaken neng kule tangan tengene nyodoraken mangkok, terus seng kiwene ngintil neng sor tangan tengen. Tibarengi sereng senyum lan sapaan sopan seperlune, "lagi wenten neng geriye tah kang?", cepene.
Hebate maleh, mamang bubur niku maler bujangan. Tapi sampun bangket nerapaken ilmu dagang lan ilmu sosial. Mugi mugi katah pedagang seng kaye mekoten.
Salam
Titulis sembari gegolongan neng duhur kasur. Itung-itung dari pada ngehayal ore puguh lebih baik nulis, jelas bekase. Mugi manfaat!
__________________________________________________
Apakah Anda Yahoo!?
Lelah menerima spam? Surat Yahoo! memiliki perlindungan terbaik terhadap spam
http://id.mail.yahoo.com
Tidak ada komentar:
Posting Komentar